Selecteer een pagina

Verhogen conversie offertes

12 weken

Een van de snelste manieren voor het verhogen van je omzet is het verhogen van de conversie van je offertes. De module Verhogen Conversie Offertes helpt je in 6 stappen de conversie van je offertes te verhogen. Succes gegarandeerd!

Hoofdstuk 1: De verloren offerte

Elke verloren offerte geeft een rotgevoel. Het liefst leg je de schuld voor het misgaan bij een ander: je kreeg te laat de juiste input van je collega’s; de klant was niet duidelijk in zijn verzoek; afdeling inkoop werkte niet mee, enz enz.

Je kan gelijk hebben. Alleen… daar heb je niets aan. Want zolang je niet kijkt wat je zelf kan veranderen, verandert er waarschijnlijk niets! Dan zul je offertes blijven uitbrengen die verloren gaan. Dus: op zoek naar de oorzaken en bellen met die klant waar je net naast gegrepen hebt.

20min. + uitvoering praktijkopdracht bij 5 klanten + bespreking verkoopvergadering/training

Hoofdstuk 2: Wanneer een offerte?

‘Je stuurt natuurlijk maar wat graag een offerte! Maar hoe zinvol is dat altijd? Wanneer weet je of de klant zijn ‘verantwoordelijkheidsgevoel afkoopt door te vragen ‘stuur maar een offerte’ of dat hij echt een offerte wil omdat hij wil beslissen? Kortom: onderzoek wat de klant echt wil en of hij echt toe is aan een offerte en echt wil beslissen.

20min. + uitvoering implementatie opdracht bij 5 prospects + bespreking in verkoopvergadering/training

Hoofdstuk 3: Voorbellen

Voorbellen van offertes verhoogt direct de conversie van je offertes. Je kan de klant  x ja laten zeggen op wat jij gaat voorstellen. En natuurlijk bijsturen als de verwachtingen anders liggen. Zo weet je zeker dat je in de roos schiet. Aan de slag met voorbellen van offertes! De onderwerpen van zo’n gesprek, de structuur, soorten vragen en jouw houding komen allemaal aan bod in dit hoofdstuk.

2omin. + uitvoering implementatieopdracht gedurende 2/3 weken + bespreking resultaten/effecten in verkoopvergadering/training

Hoofdstuk 4: de winnende offerte

Je hebt verbeterpunten uit hoofdstuk 1 opgepakt, stuurt alleen nog een offerte als de klant echt wil beslissen, met het voorbellen heb je gezorgd dat je al de eerste ‘ja-tjes’ hebt binnengehaald en weet je zeker dat je aansluit op de wensen van de klant. Nu nog zorgen dat jouw offerte voldoet aan alle eisen van een winnende offerte! Veel succes!

20 min. + uitvoering implementatieopdracht voor 5 offertes + bespreking resultaten/effecten in verkoopvergadering/training

Hoofdstuk 5: Presenteren en opvolgen

De perfecte offerte heb je gemaakt. Je hebt aan alle voorwaarden voor de winnende offerte voldaan. Maar dan. Stilte? Nee! Er zijn mogelijkheden om te voorkomen dat de klant alleen naar de prijs onderaan de offerte kijkt. Er zijn mogelijkheden om jouw offerte in het aandachtsgebied van de klant te houden. Daar gaan we in dit hoofdstuk mee aan de slag: het presenteren en opvolgen van de offerte.

20 min. + uitvoering implementatieopdracht + bespreking resultaten/effecten in verkoopvergadering/training

Peter Verstoep

Sales trainer

Met deze module bereik je aantoonbaar een verhoging van conversie van offertes in een periode van ca. 12 weken. Een mooi voorbeeld van hoe leren, ontwikkelen van medewerkers en prestatie verbetering direct met elkaar kunnen oplopen.