Selecteer een pagina

Verhogen
Leverbetrouwbaarheid

8 weken

Hoe zet je de klant centraal temidden van rijen containers, stapels pallets en orderregels? In deze module ga je aan de slag om vanuit de processen op jouw afdeling de uitleveringsgraad te verhogen. Actief sturen op alle factoren die jij met je team kunt beïnvloeden. Zoals voorkomen van 0-picks, terugdringen van backorders en verlagen van het aantal retourorders. Maar ook samenwerken met de andere schakels in de supply chain, zodat je samen een optimale klantervaring bereikt.

Hoofdstuk 1: Klantbeleving

Geleverd krijgen wat je besteld hebt, op de juiste manier verpakt, een goede afhandeling van retouren een spoedbestelling die ook direct foutloos geleverd wordt. Allemaal zaken die invloed op hebben op de klantbeleving. Echter.. vooral wanneer ze fout gaan. Want, de klant vind het vanzelfsprekend dat dit elke dag foutloos gebeurt. En juist in die foutloosheid kan jij het verschil maken. Hoe is het met jullie klantbeleving, met jullie foutloosheid?

20min. + uitvoering praktijkopdracht + bespreking toolboxmeeting 

Hoofdstuk 2: Klantgericht organiseren

Werken in de logistiek gaat over orderregels, rolcontainers, pallets, productiviteit en dozen. Best lastig om in de hectiek van alle dag de klant achter de order te zien. Wat betekent het nou eigenlijk dat die wandclosets er zonder verhogers zijn uitgegaan gisteren? Of dat er een schakelkast beschadigd is tijdens het vervoer? Wat vraagt onze klant en waarom? Hoe kunnen wij de klant dat elke dag realiseren? Samen nadenken over klantgericht organiseren, denken en handelen vanuit de klant. 

20min. + uitvoering praktijkopdracht + bespreking in toolboxmeeting

Hoofdstuk 3: Meten

Wanneer doe je met elkaar het werk goed? Hoe meet je dat? Welke meetgetallen (KPI’s) gebruiken wij hiervoor en hoe scoren we daar met elkaar op? Alles om de betrokkenheid met de doelen met elkaar te verhogen zodat je samen weet of je ook scoort! Natuurlijk in de beleving van de klant, maar ook in de interne efficiency en productiviteit. 

2omin. + praktijkopdracht gedurende 2/3 weken + bespreking toolboxmeeting

Hoofdstuk 4: Kwaliteitsstandaarden

Je weet wat je kunt meten. Nu is het zaak om normen bij de ken- en stuurgetallen vast te stellen, met elkaar te bepalen hoe je daar op wil sturen, wanneer je er met elkaar over spreekt, hoe je elkaar betrokken krijgt en houdt bij het inzetten van verbeteracties en vooral hoe je dat vervolgens met elkaar vasthoudt. 

20 min. + uitvoering implementatieopdracht + besprekingen in toolboxmeetings

Jan Houwel

Logistiek trainer

Deze module helpt je een team te bouwen die, vanuit het perspectief van de klant, zich bewust is van de eigen prestaties, hier samen op stuurt, verbeter-acties oppakt en zo de kwaliteit samen vasthoudt.